Communicatieproblemen

therapie-dordrecht-lydia

Relatietherapie bij communicatieproblemen

In je huwelijk kunnen er tal van onderwerpen zijn die continu een strijd oproepen. Dit kunnen financiën zijn, werk, vrijetijdsinvulling, kinderen, …

In veel gevallen zijn deze onderwerpen niet altijd het hoofdprobleem, maar met name de manier waarop er over gecommuniceerd wordt.

Misschien trekken jij of je partner zich in geval van conflictsituaties terug, wordt er met een deur geslagen, maken jullie elkaar verwijten of is er sprake van agressie of non-verbaal indirect gedrag. Vaak is er dan een onvermogen om op een constructieve manier uit te spreken wat je nodig hebt van de ander en wat je ten zeerste niet waardeert.


Communicatieproblemen

Constructieve communicatie

Hierin kan het heel helpend zijn om tijdens relatiegesprekken gecoacht te worden in de manier waarop je met elkaar communiceert en op elkaar reageert.

Vaak zit het wel goed met onze bedoelingen, maar komen deze niet over omdat we erg onhandige bewoordingen gebruiken. Hierbij kan ik sleutels aanreken die jullie gaan helpen om in moeilijke onderwerpen de weg naar elkaar te vinden en een bevredigend gevoel over te houden aan een conflictsituatie.

Constructieve communicatie geeft voldoening en is een voorwaarde voor een gelukkig huwelijk.

Hebben jullie last van communicatieproblemen? Maak een afspraak.
Ik help je graag verder!


Lydia

Neem contact op
Meer over:

Relatietherapie

Relatietherapie

Je partner is de persoon die vaak het dichtste bij jou staat. Juist om die reden kan er in relaties ook zoveel mis gaan en kun je elkaar ontzettend kwetsen, vaak onbedoeld.

In mijn werk mag ik ontdekken hoe helend relatietherapie is, maar ook hoe snel en effectief het werkt.

Relatietherapie >>