Perfectionisme

therapie-dordrecht-lydia

Therapie bij Perfectionisme

Perfectionisme.. hoe velen van ons hebben daar geen last van? Ik probeer mensen er altijd op te wijzen dat perfectionisme niets anders is dan een betere versie van jezelf te laten zien aan de wereld.

Niets is zo vermoeiend om alles nog beter en mooier te doen dan je eigenlijk zou willen. En bij het woordje ‘willen’ komen we gelijk bij een kern: wil je eigenlijk zo leven? Je eerste reactie is misschien een ‘nee’. Maar je hebt belangrijke redenen om toch het perfectionisme in stand te houden.

Verschillende redenen kunnen zijn dat je de ander tevreden wil stellen, of dat je bang bent dat mensen je anders niet leuk vinden. Of misschien vind je dat je helemaal niets voorstelt wanneer je al die extra moeite nalaat.


Perfectionisme

Waar heb je behoefte aan?

Die overtuigingen zorgen ervoor dat je een slaaf van jezelf blijft. Wat belangrijk is, is dus dat je ontdekt waarom je doet wat je doet. De volgende vraag die je jezelf kan stellen is: ‘Hoe voel ik me hieronder? Waar heb ik behoefte aan? Wat heeft mijn lichaam nodig. Waar wordt ik zo moe van? Wat wil ik niet meer?

Soms heb je hulp nodig om te komen bij het antwoord van deze vragen omdat je er zo lang niet naar geluisterd hebt. Je hebt dan iemand nodig die je helpt weer contact de maken met de echte ‘ik’ en die je de moed geeft om jezelf te geven wat je nodig hebt en je helpt afscheid te nemen van de betere versie van jezelf.

Heb jij last van je perfectionisme? Maak een afspraak. Ik help je graag verder!


Lydia

Neem contact op