Trauma’s

therapie-dordrecht-lydia

Therapie bij trauma’s

De meesten van ons zijn niet ongeschonden aan het volwassen leven begonnen. Ieder draagt zijn ervaringen en pijn mee. Soms kunnen herinneringen van vroeger echter zo traumatisch of onveilig geweest zijn dat je de gevolgen daarvan nog dagelijks ervaart. Misschien door herbelevingen, angsten, onrust of een hoge mate van stress en prikkelbaarheid.

Tijdens de therapie vind ik het belangrijk eerst samen met je af te stemmen in waar je wel en niet naartoe wilt gaan tijdens onze gesprekken. Soms kan er in het hier en nu nog zoveel gaande zijn, dat we wachten met het afpellen naar vroeger.


Trauma

Ik begeleid je

Mocht je terug willen naar vroegere ervaringen dan begeleid ik jou daarin middels een bepaalde manier van vraagstelling. Hierin help ik je heen en weer te bewegen tussen verstand en emotie en zo af te dalen naar vroegere gebeurtenissen.

Op de weg naar “beneden” kunnen we veel blokkades tegenkomen die je tegenhouden om te komen bij de bron van je pijn of gedrag. Op deze momenten kijken we telkens tussen dat wat je aankunt en aan wilt gaan.

Het doorvoelen van vroegere ervaringen kan veel teweeg brengen. Het brengt ook overtuigingen naar voren die je daar bent gaan aannemen. Overtuigingen over jezelf en de wereld om je heen. Ook hierin kan een ander licht geworpen worden wanneer oude herinneringen doorleeft worden te midden van een veilige setting.

Heb jij last van trauma’s? Maak een afspraak. Ik help je graag verder!


Lydia

Neem contact op