Hechting

therapie-dordrecht-relatietherapie-evelien

Therapie bij hechtingsproblemen in Dordrecht

Bij de meesten van ons hebben onze ouders of verzorgers ons naar vermogen opgevoed en verzorgd. Tegelijk is niemand perfect, en kunnen allerlei omstandigheden ervoor hebben gezorgd dat er impact is geweest op ons gevoel van veiligheid of hoe ons hechtingspatroon zich heeft ontwikkeld.

Uit noodzaak hebben we dan patronen aangeleerd waarop we met hechting omgaan. Hiermee hebben we als kind leren overleven en soms hebben we heel sterke krachten opgebouwd waardoor we zijn gekomen waar we nu zijn.

Later lopen we er echter ook vaak tegenaan dat patronen die vroeger helpend waren, ons nu niet meer helpen of zelfs belemmerend werken.

Binnen de therapie doe je nieuwe ervaringen op, die je helpen patronen te doorbreken en geleidelijk toe te groeien naar een wijze van verbinden waar jij je in het nu oké bij voelt.

Belangrijk hierin is de therapeut als instrument; de kwaliteit van onze relatie, dus die van jou met jouw therapeut, blijft bewezen het belangrijkste dat bijdraagt aan het rendement van de therapie. Helemaal welkom voor een kennismaking, zodat je zelf kunt ervaren of je je hier op je plek zou voelen en kunt vinden wat voor jou belangrijk is!

Heb je nog vragen of wil je meer weten, neem dan zeker even contact met mij op.

Evelien
Geregistreerd bij NFG en RBCZ